Хіти тижня. За таку пеню "Нафтогаз" може ще почекати: Підраховано, скільки коштує "Газпрому" затягування виплат за присудом Стокгольмського арбітражу

"Возжа под хвост", котра потрапила Кремлю, дорого коштує монополії, що і без того успішно рухається до власного банкротства. ​Затягування виплат Нафтогазу України безперспективне, вся сума буде виплачена виплачена “до копійки”. Так, чи інакше.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу в Києві,, зазначають Патріоти України.

– Газпром зволікає з виконанням рішення суду щодо виплати грошей Нафтогазу. Це абсолютно безперспективно. Наведу вам одну цифру – півмільйона доларів на день Газпром заплатить за невиконання рішення… Усе буде виплачено до копійки, – сказав президент.

За словами Порошенка, виграш Нафтогазу в судовому розгляді з Газпромом є новою ситуацією для енергетичного сектору української економіки, яка має бути врахована, зокрема, в переговорах із Міжнародним валютним фондом про підвищення ціни на газ.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов’язав ПАТ Газпром доплатити НАК Нафтогаз України $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...