Хіти тижня. Запоріжжя: У повітря успішно піднявся перший український вертоліт (фото, відео)

Підприємство «Мотор Січ» презентувало у Запоріжжі перший український вертоліт «Надія», який був створений за державної підтримки за рахунок коштів АТ «Мотор Січ».

16 квітня на новому майданчику для гвинтокрилів у Запоріжжі підприємство «Мотор Січ» презентувало перший український гвинтокрил «Надія», який був створений за державної підтримки коштом акціонерного товариства «Мотор Січ», інформують Патріоти України.

За інформацією прес-служби ЗОДА, почесний президент підприємства, Герой України В’ячеслав Богуслаєв віддав команду на запуск першого українського вертольота:

— Я обіцяв громадськості 10 років тому, що в Запоріжжі буде піднято перший український вертоліт, і цей день настав. По-перше, ми побудували майданчик для випробування вертольотів на 27 гектарах землі. Нарешті нещодавно ми отримали сертифікат на право користування вертодромів і сьогодні запускаємо у небо першу машину запорізького виробництва, — зазначив В’ячеслав Богуслаєв.

Легковий багатоцільовий вертоліт МСБ-2 — «Надія» призначений для перевезення вантажів і пасажирів. Максимальна висота, на якій вертоліт може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів, дальність польоту – 720 кілометрів.

Введення в експлуатацію майданчика для гелікоптерів дозволить значно розвантажити аеропорт міста. Найближчим часом випробування вертольота МСБ-2 завершаться і він буде повноцінно функціонувати на рівні з імпортними аналогами. До речі, технічні показники вертольота «Надія» за деякими параметрами перевершують існуючі на сьогодні моделі.


Опублікував: Evora

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...