Хіти тижня. Затягнути паски. Офіційно: У НБУ розповіли, який інфляційний "удар" чекає українців цього року

В Україні в 2018 році очікується значне подорожчання продуктів, товарів і послуг - у середньому на 8,9%.

Про це йдеться в звіті Національного банку України, передають Патріоти України.

При цьому темпи інфляції збережуться, за попередніми даними, до середини 2019 року. Повідомляється, що хліб, ковбаси, кондитерські вироби, консерви, а також ринкові послуги - до кінця року подорожчають у середньому на 8,2%.

Однією з причин інфляції в банку назвали суттєве подорожчання у 2017 році сирих продуктів, які служать сировиною для продуктів базової інфляції.

Друга причина подорожчання - зростаючі соцстандарти і зарплати. Водночас сирі продукти харчування подорожчають на 4,6%.

До нового врожаю вони будуть ще дорожчати приблизно на 2,5% у квартал. Картопля, наприклад, до літа буде коштувати копійок на 50 дорожче. Яблука подорожчають до 17-18 грн за кг. Свинина до 115 грн/кг.

Опублікував: Олег Устименко

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...