​Хижацьке знищення має тривати: Україна отримає €600 млн допомоги, лише якщо почне продавати ліс-кругляк – посол ЄС

Контрзаходи проти злочинного знищення «зелених легенів» України дуже не подобаються споживачам деревини у Європі. Брюссель наполягає на «вільній торгівлі» у дуже болючому для Києва питанні.

23_main

Для отримання другого траншу ЄС Україні необхідно скасувати заборону на експорт лісу і вирішити питання надання соціального забезпечення переселенцям. Про це заявив на прес-конференції в Києві новий глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляють Патріоти України. Якщо з другим питанням все зрозуміло (це дійсно ганьба для всієї влади), то егоїстичне наполягання на першому – обурює українців.

– Є низка умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них було виконано, і залишається дві умови, які ще необхідно виконати: перше – це скасування заборони на експорт лісу, і друге – це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям, – сказав посол.

Мінгареллі додав, що на сьогоднішній день проходять обговорення цих умов з українською владою.

– Ми всі сподіваємося, що з’явиться можливість надати цей транш Україні в найближчому майбутньому. Я не можу поки назвати конкретні терміни, – сказав він.

20 травня 2014 року Україна отримала перший транш від ЄС у розмірі €100 млн.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...