Кілька сценаріїв: Стало відомо, що буде з курсом долара до нового року

Ілюстрація: 112.ua

Фінансові аналітики спрогнозували свій курс долара, попри підвищення Національним банком України (НБУ) облікової ставки. Зокрема, експерти впевнені, що на кінець 2017 року один долар коштуватиме 27-28 грн, повідомляють Патріоти України.

За оцінками фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Сергія Фурси, до кінця 2017 року курс долара становитиме 27 грн/$1.

Старший аналітик Андрій Шевчишин передбачає, що до кінця року за $1 в українських обмінниках даватимуть 27,5-28,5 грн. Для більш високого курсу долара передумов поки немає, вважає експерт.

Не міняє прогнозний коридор курсу української валюти й член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. За його оцінками, на кінець року курс долара становитиме 25-29 грн/$1.

При цьому фінансовий експерт Олексій Кущ бачить два можливих сценарії формування курсу долара. Відповідно до першого, уряду і Національному банку вдасться взяти ситуацію під контроль. У цьому випадку гривня буде перебувати в курсовому коридорі 27 - 28 грн/$1.

"Якщо ж взяти ситуацію під контроль не вдасться або якщо з’являться додаткові негативні фактори, тоді можна очікувати звалювання в коридор 28-30 грн/$ 1", - зазначив експерт.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...