Кінець чергової "фінансової піраміди": Суд заарештував у Києві 10 ЖК скандального забудовника

Що буде з і, котрі прагнули отримати трохи доступніше житло, а також тими, хто встиг вселитись у заарештовані ЖК знов таки визначатиме суд. Однак збитки доведеться рахувати.

Печерський суд Києва за клопотанням слідчого відділу Нацполіціі заарештував 14 нерухомих об'єктів компанії Укогрупп, яку пов'язують з київським забудовником Анатолієм Войцехівським. Відповідне рішення опубліковано в єдиному судовому реєстрі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Liga.net.

Згідно з розслідуванням поліції, фактичний керівник Укогрупп в період з 2011 по 2014 рік організував злочинну групу, яка самовільно займала земельні ділянки та почала їх забудову житловими будинками і торгово-офісними центрами.

Також фігурантам справи приписують ухилення від сплати податків, привласнення чужого майна, видачу підроблених документів і зловживання службовим становищем.

Список незаконних будівництв різного ступеня готовності налічує 40 об'єктів. На 14 з них суд наклав арешт і передав в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Під арештом опинилися 10 київських ЖК:

- ЖК Нова Хвиля, по вул. Харківське шосе, 15-А;

- ЖК Милославська, вул. Милославська, 31-В;

- ЖК Совські ставки, вул. Кіровоградська, 70;

- ЖК Синьоозерна на перетині проспектів Правди і Гонгадзе;

- ЖК Флагман по вул. Лобачевського, 7;

- ЖК Родинний затишок по бульвару Гашека, 20,22,24;

- ЖК Олімпійське містечко, ЖК панорамні містечко, ЖК Панорамний (зараз - Деміївський квартал) по вул. Ракетної, 24;

- ЖК Східна Брама по вул. Світлої, 3;

- ЖК Сосновий бір по вул. Олевської;

- ЖК Науковий по вул. Петропавлівській, 40.

І ще 4 об'єкти: відділ продажів ЖК Совські ставки, відділ продажів ЖК Синьоозерна, офісний центр Домініон по вул. Ушинського, 40, відділ продажів ЖК Східна Брама.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...