Кінець ери держав-бензоколонок: Світ перейде на зелені технології в автотранспорті швидше, ніж вважалось раніше

До 2040 року дизельного і бензинового транспорту не залишиться. Це абсолютно вірогідний сценарій

Ілюстрація:Русский еврей

Глава Renault - Nissan Карлос Гон на зустрічі в Парижі заявив, що "до 2040 року бензинового транспорту не залишиться". На цій зустрічі альянс спільно з Mitsubishi представив план розвитку електричного та автономного транспорту до 2022 року і далі. Про це пише rusjev.net, передають Патріоти України.

Альянс підтвердив висловлені раніше наміри по електрифікації свого модельного ряду, підкресливши, що збільшення обсягів виробництва - це єдиний шлях до зниження цін на електромобілі.

На думку президента альянсу Renault - Nissan Карлоса Гона, головний стимул до електрифікації транспорту буде виходити від урядів і регуляторів. "Основною причиною буде не стільки споживчий попит, скільки правила по емісії, - зазначає він. - До 2040 року дизельного і бензинового транспорту не залишиться. Це абсолютно вірогідний сценарій".
Друга хвиля електромобілів Nissan - 9 мільйонів машин - буде створюватися на базі чотирьох нових платформ. На такому рівні стандартизація шасі ще ніколи не проводилася в альянсі. Число автомобілів на новій платформі зросте з 25% до 70% до 2022 року. До цього ж терміну будуть представлені 12 нових повністю електричних моделей, буде досягнута дальність пробігу на одній зарядці в 600 км, а вартість батарей знизиться на 30%.
Ще більш рішучим кроком Гона є перехід до автономного транспорту. Новий Nissan LEAF ніколи не претендував на звання повністю автономного автомобіля, але поступово нарощував рівень технологій, які допомагають водієві. У першому LEAF була система ProPilot, у нового буде адаптивний круїз-контроль, системи утримання транспортного засобу в межах смуги руху, детектор сліпих зон тощо.
На думку великих автовиробників, присутніх на виставці у Франкфурті, заборона на ДВС вигідна тільки Китаю, який поставляє основну масу акумуляторів. Поспіх з електромобілями завдасть удар по економіці Європи, вважають експерти.

Найбільшим постачальником запчастин для літаків в РФ стала... африканська країна

четвер, 28 березень 2024, 13:59

У 2023 році найбільшим постачальником запасних частин для літаків в Росію став Габон. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланнямна митні дані РФ, передають Патріоти України. Всього за рік в Росію ввезли авіазапчастин майже на $2 млрд, з ни...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...