Коли наступний - невідомо: П'ятий транш МВФ цьогоріч може стати для України останнім до 2020 року - S&P Global Ratings

Агентство вважає, що після проведення виборів в Україні процес формування коаліції, можливо, буде ускладненим, що може призвести до того, що переговори про нове фінансування з боку Фонду будуть відкладені.

Ілюстрація:Hyser

П'ятий транш кредиту Міжнародного валютного фонду на суму 1,9 мільярда доларів, який Міністерство фінансів розраховує отримати в травні-червні поточного року, може стати останнім для України до 2020 року. Про це йдеться в звіті міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Програма розширеного фінансування МВФ завершиться в березні 2019 року, і ми не очікуємо якихось додаткових перерахувань в рамках цієї програми понад підтримки, передбаченої у четвертому звіті МВФ. Беручи до уваги графік проведення виборів, ми не прогнозуємо надання підтримки після завершення програми розширеного фінансування МВФ, у період до 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Агентство вважає, що після проведення виборів процес формування коаліції, можливо, буде ускладненим, що може призвести до того, що переговори про нове фінансування з боку МВФ будуть відкладені.

Раніше в інфляційному звіті НБУ зазначалося, що Нацбанк планує підписати нову програму фінансування від Міжнародного валютного фонду у 2020 році. До 2020 року НБУ очікує надходження від МВФ кредитних траншів загальною сумою у 2 мільярди доларів.

МВФ у свою чергу вимагає від України перегляду ціни на газ. Без отримання чергового траншу від МВФ успішний вихід України на ринки зовнішніх запозичень практично неможливий.

Глава Мінфіну Олександр Данилюк заявив, що Україна домовилась з ЄС про умови наступного траншу, які відповідатимуть пріоритетам розвитку економіки України.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...