Компанії з Китаю зацікавилися будівництвом в Україні сонячних електростанцій

Перспективні проекти у співпраці можуть бути реалізовані в трьох українських областях.

Ілюстрація:ye.ua

Китайська державна компанія CCЕC і приватна компанія GCL підписали протокол для реалізації проектів у сфері енергетики в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Про це повідомила директор Української асоціації Шовкового шляху Silk Link Ірина Никорак, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Не дивлячись на зменшення Верховною Радою України 2016 року "зелених тарифів", компанії CCЕC і GCL зацікавлені і успішно ведуть переговори по проекту сонячної енергетики в Одеській області", - заявила Никорак.

Як зазначається, компанія CNBM заходила на український ринок за часів президентства Януковича у співпраці з Клюєвим, деталі умов їх спільної роботи не публікуються, але сума інвестицій становить близько $1 млрд.

"Безумовно, коли компанія увійшла на ринок, їй надавалося лобі на дуже високому рівні, але з втратами для бюджету нашої країни. У 2016 році Верховна Рада проголосувала за ухвалення закону про "зелений тариф", який відповідає національним інтересам держави", - коментує директор Silk Link.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...