Кому в кишені йде різниця? Коболєв заявив, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову

Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову, повідомляють Патріоти України.

"Ціна на європейському ринку за останні місяці знизилася настільки, що з квітня українські газові трейдери, ймовірно, будуть пропонувати газ за ціною нижчою, ніж поточна ціна, встановлена для населення в постанові про ПСЗ [поставка за спеціальними зобов'язаннями]. З урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна виходить на рівні приблизно 8380 грн/тис. кубометрів, а населення платить за 8550 грн (або більше, тому що газзбути маніпулюють з обсягами і нормами)", - написав голова "Нафтогазу".

Він вважає, що виходом із ситуації може стати скасування режиму ПСЗ і відкриття ринку побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...