Комусь у світі радіти, комусь скреготати зубами: МВФ прийняв рішення по Україні

Президент України назвав резолюцію Фонду "сигналом агресору", який, за його словами, намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ.

МВФ. Фото: www.slovoidilo.ua.

Рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення про продовження програми співпраці з Україною. Про це президент України Петро Порошенко написав у Твіттері, передають Патріоти України.

"Щойно Рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення про продовження програми співробітництва з Україною та виділення фінансової допомоги. Це рішення МВФ свідчить, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, відбуваються якісні зміни, країна рухається у вірному напрямку", - написав він.

Як повідомили у прес-службі глави держави, Порошенко наголосив, що вперше в історії відносин між Україною і Міжнародним валютним фондом наша країна отримує третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва. "Рішення Фонду відкриває шлях до виділення фіндопомоги з боку США в обсязі мільярд доларів і Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій. Також, що ще важливіше, воно відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку", - сказав він.

"Все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання", - підкреслив Порошенко та акцентував на тому, що в проекті бюджету на 2017 рік будуть закладені передумови для підвищення соціальних стандартів.

Президент також назвав резолюцію Фонду "сигналом агресору", який, за його словами, намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ. "Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції. Реформи роблять нас сильнішими, а разом з тим міцнішою стає і наша здатність протидії зовнішній агресії", - зазначив він.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...