Корупція виявилась сильнішою: Усі іноземні члени наглядової ради "Нафтогазу" оголосили про відставку

З дуже дохідного активу для українських можновладців злетів "фіговий листок" західних наглядачів. Тепер вищим можновладцям доведеться відповідати на дуже незручні питання міжнародних кредиторів.

Фото:Facebook

Усі незалежні члени наглядової ради національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" оголосили про відставку. Про це повідомляє прес-служба компанії, передають Патріоти України.

19 вересня голова наглядової ради Пол Ворвік із Великобританії і його співвітчизник, член наглядової ради Маркус Річардс повідомили керівництву компанії про свою відставку у зв'язку з тим, що український уряд не виконує програми реформування "Нафтогазу".

5 вересня стало відомо про вихід ще одного члена наглядової ради з Великобританії – Чарльза Проктора.

Ворвік і Річардс зазначили, що у квітні в Кабінеті Міністрів їх запевнили, що реформу корпоративного управління "Нафтогазу" буде здійснено.

"Незважаючи на запевнення, які були надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п'яти місяців не сталося жодних суттєвих зрушень. Жодна з дій, які знаходяться під контролем уряду, не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання у роботу "Нафтогазу" продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою", – ідеться в листі, який британські фахівці надіслали керівництву НАК.

У травні 2016 року було сформовано наглядову раду НАК "Нафтогаз України" в особі громадян Великобританії Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пол Ворвіка. Від Кабінету Міністрів до ради увійшла Юлія Ковалів, яка очолила її, від Адміністрації Президента – Володимир Демчишин.

29 березня 2017 року Кабмін збільшив кількісний склад наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з п'яти до семи осіб. 3 квітня Ковалів подала у відставку, замість неї наглядову раду очолив Ворвік.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...