Кошти перерахують Фонду гарантування вкладів: Україна "роздягла" Фірташа на 777 000 000

ТРЦ олігарха продали на аукціоні за 777 млн. грн.
ТРЦ "Республіка". Фото: liga.net.

Фонд гарантування вкладів (ФГВФО) 5 лютого продав на аукціоні права вимоги за кредитами банку Надра, в заставі за якими знаходиться недобудований ТРЦ "Республіка" Дмитра Фірташа, передають Патріоти України.

Згідно з даними в системі ProZorro.Продажі, переможцем торгів стала компанія "Солтекс Капітал" з пропозицією 777,1 млн грн. Це максимально можливе зниження ціни в цьому аукціоні. Стартова ціна становила 2,59 млрд грн.
Крім "Солтекс Капітал", в аукціоні брали участь ще дві компанії, але від них пропозицій ціни в ході торгів не надходило. У держреєстрі засновником "Солтекс Капітал" значиться компанія "Галеон Інвест", а кінцевим бенефіціаром - Джонсон Роберт Алан (Великобританія). Уповноважені особи - Андрій Лехіцький і Василь Астіон.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...