Крутий поворот: У Пекіні підписали "смертний вирок" для 2500 компаній

Ці підприємства забруднювали навколишнє середовище.

Смог в Китаї. Фото: ria.ru

Влада Пекіна закриє в 2016-му році 2500 малих підприємств, які в результаті своєї діяльності забруднюють навколишнє середовище. Про це 9 січня повідомило китайське інформагентство Xinhua, передають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Відзначається, що в першу чергу ця ініціатива торкнеться виробництв, розташованих у таких районах Пекіна як Фентай, Фаншан, Тунчжоу і Дасін. Всі вони будуть закриті в цілях захисту довкілля до кінця 2016- го року.

Також повідомляється, що в 2017 році на території мегаполісу буде припинена діяльність усіх підприємств, які загрожують екології столиці Китаю. У першу чергу, такими джерелами забруднення були названі ресторани, готелі, СТО і лазні.

Крім того, влада китайської столиці планує до 2019-го року повністю відмовитися від використання вугілля в шести центральних районах Пекіна, а також допомогти 600 тисячам домогосподарств перейти на екологічно чисті енергоносії до 2021-го року.

Згідно з офіційними даними, середня концентрація зважених часток РМ2,5 в повітрі в Пекіні в 2015 році склала 80,6 мікрограмів на кубічний метр, що в 1,3 рази перевищує норму. Частинки РМ2,5 утворюються, головним чином, у результаті спалювання вугілля і викиду вихлопних газів.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...