Китайці готують рекордну інвестицію в український агропром

​Китайська держкомпанія China Haisum Engineering може інвестувати в українські проекти з садівництва $515 млн​.

Китайська компанія інвестуватиме в українське садівництво. Ілюстрація:pni.com.ua

Асоціація "Укрсадпром" і державна китайська компанія China Haisum Engineering Co, Ltd підписали меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого передбачено виділення $515 млн інвестицій на українські проекти з садівництва. Про це пише delo.ua, передають Патріоти України.

"За допомогою китайської корпорації українські садівники зможуть отримати $515 млн інвестицій протягом наступних двох років", - повідомив глава асоціації "Укрсадпром" Дмитро Крошка.

За його словами, заплановані інвестиції в рамках партнерства будуть освоєні в 16-ти областях України.

"Всі інфраструктурні проекти наших членів (асоціації" Укрсадпром "- ред.) будуть розглянуті, і я розраховую, що більшість з них буде профінансовано. На сьогоднішній день відібрано 18 проектів, суми інвестицій в яких від $200 тис. до $25 млн", - зазначив Крошка.

Він також повідомив, що в підписаному 28 лютого меморандумі сторони визначили напрямки для інвестування. Йдеться про плодопереробку, будівництво фруктосховищ, три виробничо-логістичних комплекси, впровадження системи зрошення на 35 тис. га.

"На плодопереробку ми передбачили $170 млн, які повинні забезпечити додаткові потужності і переробку до 500 тис. тонн свіжої плодово-ягідної продукції. По фруктосховищах - це $130 млн і мінімальні потужності, які ми повинні досягти - це 500 тис. тонн додатково до того, що ми маємо. На сьогодні ми маємо близько 280 тис. тонн одночасного зберігання", - сказав Крошка.

Глава асоціації також зазначив, що фінансовим оператором в рамках цього проекту може стати один з українських державних банків.

Генеральний директор департаменту з міжнародних зв'язків China Haisum Engineering Co Гонг Чжюн уточнив, що на форумі в Пекіні 14-15 травня 2017 року планується підписання офіційного документа між представниками України і Китаю зі спільного інвестування в Україні, і одним з проектів буде садівництво.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...