Латвія може повернути Україні мінімум 50% активів екс-президента України Віктора Януковича

Питання повернення цих активів вперше підняли на такому високому рівні, бо йдеться про 49 млн євро

Євген Єнін. Фото: gp.gov.ua

Процес повернення з Латвії грошей побіжного екс-президента України Віктора Януковича може тривати 5-10 років. Латвія може повернути Україні мінімум 50% активів екс-президента України Віктора Януковича, заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі каналу "112 Україна" це повідомляють Патріоти України.

За словами Єніна, питання повернення цих активів вперше підняли на такому високому рівні. "Буквально на наступному тижні генпрокурор України планує здійснити візит до Латвії, щоб продемонструвати докази, зібрані нашим наслідком, які вердикти вступили в силу, з тим щоб обгрунтувати якнайшвидше повернення цих грошей в Україну. А також можливе обговорення часткою, в яких ми можемо розраховувати на повернення грошей ", - сказав заступник генпрокурора.

Він зазначив, що процес повернення грошей може тривати 5-10 років. "Ми говоримо про більш ранній перспективі, перш за все з огляду на те, що українське слідство в значній мірі просунулося на цьому шляху.

Вже до кінця року ми розраховуємо на перші вердикти в кримінальних процесах, які стануть підставою для повернення цих грошей. Безумовно, ми не встигаємо повернути ці гроші до кінця року. це означає, що в наступному році ми вже повинні домовлятися з латвійською стороною про те, щоб вони закладали в проект закону, свій бюджет, щоб вкласти це до витрат, повернення цих грошей або принаймні їх частини в Україні. Я думаю, що ми можемо розраховувати щонайменше на 50% зазначеної суми ", - заявив Енин.

13 вересня латвійські видання повідомляли, що суд країни конфіскував на користь держави € 50 млн євро у справі про розкрадання коштів з бюджету України, які "відмивали" через латвійські банки. Зазначалося, що влітку минулого року велику частину грошей вилучили з латвійського відділення PrivatBank.

За інформацією ЗМІ, мова йде про 49 мільйонів доларів. Ця сума збігається з тією, розкрадання якої прокуратура України інкримінує колишньому віце-прем'єру, екс-голові Нацбанку України Сергія Арбузова. Інша частина суми була вилучена з банків ABLV і Reģionālā investīciju banka.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...