Ліквідація спрощеного оподаткування: чиновники МВФ штовхають українську владу у бік соціально-політичної катастрофи

Внаслідок реформи можуть постраждати, в першу чергу, активні люди, які дуже багато зробили для країни.

Володимир Дубровський. Фото: hromadskeradio.org.

Спроби реалізувати рекомендації Міжнародного валютного фонду, опубліковані на офіційному сайті організації, які стосуються скасування спрощеної системи оподаткування, можуть викликати стрімке збільшення рівня безробіття в Україні, а також сприяти виникненню в країні політичної кризи. Про це розповів експерт групи «Податкова реформа» ініціативи «Реанімаційний проект реформ» Володимир Дубровський, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

«Спроба знищити спрощену систему оподаткування в Україні - це не тільки економічно безглуздо, тому що не тягне за собою ніяких фіскальних переваг, але і може стати причиною соціальної, а, може, і політичної катастрофи», - заявив Дубровський.

За його словами, попередні зміни діючої системи оподаткування призвели до негативних наслідків для економіки держави. «Подібну ініціативу свого часу реалізував Кабінет міністрів під керівництвом Миколи Азарова. Вона привела до втрати понад 2 млн. робочих місць. Однак на той момент все пройшло без великих потрясінь - якщо не брати до уваги податкового Майдану: в цей час економіка України зростала. Тому люди змогли знайти собі іншу роботу», - сказав Володимир Дубровський.

Якщо ж брати до уваги сьогоднішню ситуацію в Україні - хворобливу структурну перебудову економіки, то вона, за словами експерта, супроводжується значним зростанням безробіття і низкою інших проблем. «Тому повторення подібних дій у нинішніх умовах може призвести до катастрофічних наслідків - економічних і політичних, - пояснив Дубровський. - Внаслідок реформи можуть постраждати, в першу чергу, активні люди, які дуже багато зробили для країни, брали участь в Революції гідності, в обороні наших земель на сході. І ці люди не будуть просто так мовчати».

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...