Літаючий "дракон": Японці створили дрон з незалежно літаючих одна від одної частин (відео)

Інженери країни сонця, що сходить розробили новий безпілотний дрон DRAKON, який складається з декількох блоків і здатний змінювати свою форму прямо в польоті, у т.ч. у вигляді дракона.

Японцы создали летающего «дракона», состоящего из независимых частей

Команда дослідників з лабораторії JSK при Університеті Токіо побудувала безпілотний літальний апарат, який може змінювати свою форму прямо в повітрі. Дрон отримав цілком азійську назву DRAGON, яке насправді є скороченням від громіздкого Dual-rotor embedded multilink Robot with the Ability of multi-deGree-of-freedom aerial transformatiON, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дрон складається з декількох окремих секцій, кожна з яких оснащена незалежним механізмом з пропелером. Тому незважаючи на те, що всі частини з'єднані одна з одною, рухаються вони при цьому абсолютно самостійно. Напівавтономне ПО вирішує, яку саме форму прийме робот і самостійно складає рух його частин.

Поточна версія DRAGON'а складається з чотирьох сегментів, проте незабаром дослідники планують збільшити їх кількість до 20. Такий робот зміг би забиратися в най непрохідні ділянки і на дистанції працювати в небезпечних для людини зонах в якості ремонтника, рятувальника або навіть розвідника.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...