Літати як ракета: На АЗС України паливо розбавляють авіаційним гасом

Якщо постійно використовувати паливо такої якості, авто вийде з експлуатації в два рази швидше, вважають фахівці.

Ілюстрація:From-ua.comНеякісне паливо виробляють в Україні в кустарних умовах, проте примудряються його швидко реалізувати завдяки невисокій ціні. Про це пише Сегодня, передають Патріоти України.

В основному, в паливо для здешевлення додають авіагас. Втім, експерти відзначають, що палива низької якості стає менше, а неякісний бензин і "дизель" реалізують через дрібні точки.

Україна імпортує великі обсяги авіаційного гасу, а авіаційний парк, між тим, не збільшується, тому авіагас - ходовий товар, оскільки ставка акцизного збору на нього мінімальна. З авіагасу набагато дешевше і простіше створювати щось схоже на дизельне паливо, і авіаційний гас розбавляють різними хімікатами і добавками, відзначили експерти.

Однак вони радять автомобілістам не захоплюватися "дешевизною" - таке пальне вбиває автотранспорт. Якщо постійно використовувати паливо такої якості, авто вийде з експлуатації в два рази швидше, вважають фахівці.

Ремонт паливної системи на авто класу Євро-5 обходиться в суму 30-70 тисяч гривень, і це величезні гроші. В Україні паливна система зараз експлуатується приблизно два роки, в той час, як в Європі вона може прослужити до п'яти років.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...