Монетизація субсидій: У Кабміні анонсували покарання за нецільове використання коштів

Уряд має намір карати одержувачів субсидій, які будуть не за призначенням використовувати отримані кошти, заявив віце-прем'єр Павло Розенко, повідомляють Патріоти України.

Як відомо, виплата субсидій у готівковій грошовій формі в Україні почнеться з березня 2019 року. Не тільки заощаджену, а всю суму субсидії людям видаватимуть відразу на руки. Чиновник визнає: підхід ризикований, оскільки люди можуть гроші "проїсти".

"Ми припускаємо систему впливу на тих людей, які не платитимуть за субсидію цими грошима", - сказав Розенко. Протягом найближчого місяця уряд повинен підготувати відповідну постанову, в якій чітко буде виписана процедура впливу.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року в Україні почав діяти перший з трьох етапів монетизації субсидій – він стосується тих, хто вперше оформляє держдопомогу з оплати "комуналки". На кожного одержувача субсидій після обробки заяви на монетизацію буде автоматично відкритий персональний аккаунт в банку, на якому будуть відображатися житлові субсидії в грошовій формі.

Кошти будуть направлятися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію і воду. За результатами опалювального сезону зекономлені кошти можна буде використовувати на свій розсуд. Сума заощаджених грошей залежить виключно від сім'ї. Найбільшою вона може бути в енергоефективних будинках.

Як повідомлялося, споживання газу серед населення, яке отримує субсидії, приблизно в 1,8, а в деяких випадках в декілька разів більше, ніж у людей, які не отримують субсидії.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...