Москва обурюватиметься втручанням: ЄС виділить кошти на підтримку безпеки Азовського узбережжя

Петро Порошенко заявив, що завдяки спецпроекту Україна отримає 50 млн. євро.
ЄС виділить кошти на безпеку узбережжя Азовського моря. Ілюстрація: соцмережі.

Спеціальний проект Євросоюзу на підтримку безпеки на Азовському узбережжі через агресію РФ передбачає виділення 50 млн євро. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку в Одесі, повідомляють Патріоти України.

"Спеціальний проект 50 млн євро спрямовується на Азовське узбережжя, підтримка Маріуполя, Бердянська, але і на Чорноморське узбережжя теж вистачить", - сказав Порошенко. За його словами, немає жодної його зустрічі з керівництвом Євросоюзу, де б не йшлося про фінансову допомогу. "Це є, на жаль, в зв'язку з агресією Російської Федерації в нейтральних водах Чорного моря", - підкреслив президент.

"Якщо ми не схибимо, якщо будемо об'єднані, якщо ми продовжуємо наш рух в Європу, кількість європейських проектів буде лише збільшуватися. І це не лише доступ до технічної допомоги, а доступ до величезних фінансових ресурсів", - сказав він.

Порошенко також пообіцяв кожному громадянину щомісячне поліпшення життя в найближчі п'ять років. "Кожен громадянин України протягом наступних п'яти років відчує на власній кишені зростання не тільки економіки, а й зростання своїх фінансових можливостей. Кожен із нас, починаючи з цього року, відчуватиме, що життя кожного українця змінюється на краще щомісяця", - сказав президент.

Він зазначив, що ще три-чотири роки тому не міг цього обіцяти, оскільки по економіці країни "сильно вдарила війна, через яку Україна втратила майже чверть промислового потенціалу".

Джерело: Укрінформ

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...