Москва обурюватиметься втручанням: ЄС виділить кошти на підтримку безпеки Азовського узбережжя

Петро Порошенко заявив, що завдяки спецпроекту Україна отримає 50 млн. євро.
ЄС виділить кошти на безпеку узбережжя Азовського моря. Ілюстрація: соцмережі.

Спеціальний проект Євросоюзу на підтримку безпеки на Азовському узбережжі через агресію РФ передбачає виділення 50 млн євро. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку в Одесі, повідомляють Патріоти України.

"Спеціальний проект 50 млн євро спрямовується на Азовське узбережжя, підтримка Маріуполя, Бердянська, але і на Чорноморське узбережжя теж вистачить", - сказав Порошенко. За його словами, немає жодної його зустрічі з керівництвом Євросоюзу, де б не йшлося про фінансову допомогу. "Це є, на жаль, в зв'язку з агресією Російської Федерації в нейтральних водах Чорного моря", - підкреслив президент.

"Якщо ми не схибимо, якщо будемо об'єднані, якщо ми продовжуємо наш рух в Європу, кількість європейських проектів буде лише збільшуватися. І це не лише доступ до технічної допомоги, а доступ до величезних фінансових ресурсів", - сказав він.

Порошенко також пообіцяв кожному громадянину щомісячне поліпшення життя в найближчі п'ять років. "Кожен громадянин України протягом наступних п'яти років відчує на власній кишені зростання не тільки економіки, а й зростання своїх фінансових можливостей. Кожен із нас, починаючи з цього року, відчуватиме, що життя кожного українця змінюється на краще щомісяця", - сказав президент.

Він зазначив, що ще три-чотири роки тому не міг цього обіцяти, оскільки по економіці країни "сильно вдарила війна, через яку Україна втратила майже чверть промислового потенціалу".

Джерело: Укрінформ

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...