Москва задкує після істерики: "Газпром" вже збивчато пояснює, що не припинятиме транзит через Україну

Представник компанії заявив, що "прямо зараз" прокачування газу через українську ГТС припинятися не буде.

У "Газпромі" злякалися? Фото: Delfi.

Незважаючи на заяву про розірвання всіх контрактів з Україною, "Газпром" не буде в найближчий термін припиняти транзит газу через Україну. Про це заявив РБК офіційний представник компанії Сергій Купріянов, передають Патріоти України.

"Якби це було так, ми б так прямо сказали", - сказав Купріянов, відповідаючи на питання, чи означає початок процедури розірвання контракту з "Нафтогазом" у Стокгольмському арбітражі негайне припинення транзиту через Україну.

Джерело РБК в трейдерській "дочці" "Газпрому" також підтвердило, що транзит через Україну продовжиться, оскільки для розриву контрактів необхідно пройти через юридичний процес. "Судова процедура вимагає часу. Ми не припиняємо прямо зараз прокачування газу через Україну", - сказав співрозмовник. Сам транзитний контракт "Газпрому", як повідомляє видання, також не має на увазі негайного припинення транзиту при розриві угоди.

"У разі якщо сторони протягом 30 днів з моменту виникнення якої б то не було суперечності або розбіжності не зможуть прийти до взаємоприйнятного рішення, то будь-який спір, розбіжність або претензія у зв'язку з цим контрактом або його порушенням, розірванням або недійсністю будуть остаточно вирішені шляхом арбітражу відповідно до регламенту Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма", - йдеться в тексті угоди.

Варто нагадати. Напередодні у"Нафтогазі" заявили, що виграні в суді мільярди доларів "Газпрому" витратять на інвестиції в "УкрГазВидобування" задля прискорення нарощування потужностей вітчизняної видобичі і набуття енергонезалежності.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...