Можна отримати у грудні: У Кабміні зробили важливу заяву щодо січневих пенсій

Кошти будуть нараховуватися раніше через прийдешні свята.

Ілюстрація: segodnya.ua

Українці отримають пенсії за січень 2018 року в грудні 2017 року, як це вже було роком раніше. Про це йдеться в постанові уряду №970 від 13 грудня, повідомляють Патріоти України.

Повідомляється, що така міра покликана забезпечити своєчасну виплату пенсій з урахуванням святкових і вихідних днів в січні 2018 року.

"З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій з урахуванням святкових і вихідних днів у січні 2018 року фінансування та виплата пенсій проводиться у грудні 2017 року у межах коштів, передбачених бюджетом Пенсійного фонду України на 2017 рік, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року", – йдеться в постанові.

Підвищення видатків держбюджету в кінці року є однією з причин прискорення інфляції. Соціальні видатки у грудні завжди збільшуються через те, що Мінфін на 50% фінансує пенсії січня. Такий маневр дозволяє йому зменшити видатки наступного року.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...