Мрія кожного: Французам будуть платити 1000 євро щомісяця просто так

Ініціативу щодо проведення першого у Франції експерименту виявив Жюльєн Байу, офіційний представник партії "Європа-Екологія- Зелені", депутат регіональної ради Іль-де-Франс.

Ілюстрація: test.net

У Франції розпочався експеримент з виплати безумовного базового доходу (ББД), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, експеримент проводить неурядова асоціація "Мій базовий дохід" (MRB), яка вибрала з майже 80 тис. претендентів трьох щасливчиків, які будуть протягом року отримувати "просто так" 1000 євро на місяць.

Тема виплати безумовного базового доходу обговорюється в розвинених країнах світу ось вже багато років, а у Франції в нинішньому році стала однією з головних тем президентської передвиборної кампанії. Найбільш затятим прихильником виплати ББД був кандидат від Соцпартії Бенуа Амон, якого підтримували французькі "зелені".

Суть ББД проста: кожен громадянин країни, незалежно від доходів, повинен щомісяця отримувати однакову суму, яка дозволить йому вижити. Це допоможе багатьом "уникнути пастки бідності".

У сучасному світі навіть наявність роботи не завжди рятує людину від долі бідної. В Європі близько 10% працюючих людей є бідняками. У Франції число працюючих людей, що живуть за межею бідності, тобто заробляють менше 1015 євро на місяць, перевищила 1 млн осіб, а загальне число бідних - 8,9 млн.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...