"Ми вважали це неприйнятним в нашій країні в даний момент": Міністр розповів про битву з МВФ за пенсійний вік

Андрій Рева повідомив, що дискусії з МВФ тривали чотири місяці, однак Україні вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку.

Андрій Рева. Фото:kherson.life

Уряду України вдалося переконати Міжнародний валютний фонд (МВФ) у відсутності необхідності підвищувати пенсійний вік до 63 років. Про це міністр розповів в ефірі на телеканалу "1 + 1", передають Патріоти України.

У середу Міжнародний валютний фонд почав перераховувати Україні черговий транш кредиту в розмірі 1 млрд доларів, а напередодні у вільному доступі з'явився текст Меморандуму про співпрацю між Україною і МВФ, в якому міститься перелік умов.

З 14 вимог, шість є новими, а вісім були перенесені зі старого плану через їх невиконання. В тому числі, мова йде про пенсійну реформу, ринок землі та розширення повноважень НАБУ.

"Ми вважали це неприйнятним в нашій країні в даний момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", - сказав Рева.

За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні складе 60 років. Міністр також зазначив, що на сьогоднішній день пенсійний вік для жінок становить 58,5 років. У зв'язку з пенсійною реформою 2011 року, вік виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку до 2021 року. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки - в 60 років.

Як відомо, Фонд прийняв рішення виділити Україні черговий транш кредиту в розмірі 1 мільярда доларів в понеділок. Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає виділення Україні фондом 17,5 мільярдів доларів. У 2017 році Україна планує отримати від МВФ ще близько 4,4 мільярда доларів.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....