На дні: Журналісти порівняли зарплати європейців і українців (інфографіка)

Оплата праці в Україні є найнижчою серед європейських країн, схожа ситуація в Молдові та Азербайджані.

Ілюстрація: vp.donetsk.ua

Українці отримують найнижчі заробітні плати в Європі. Такий стан речей зараз пояснюється тим, що в останні роки гривня тільки падала, повідомляють Патріоти України з посиланням на hyser.com.ua.

Так, середня зарплата українського працівника, яку він отримує на руки, становить всього 190 євро - це трохи більше 6 тисяч гривень. У рейтингу європейських зарплат найближчими "сусідами" українців є молдавани і азербайджанці. У них середня зарплата 216 і 232 євро відповідно.

А ось найбільші зарплати у жителів Швейцарії. У місяць швейцарські працівники отримують 4 421 євро (понад 150 тисяч гривень). Поруч зі швейцарцями в рейтингу європейських зарплат розмістилися Ісландія (3 440 євро) і Норвегія (3 405 євро). Варто відзначити, що в рейтинг не включені зарплати в Ліхтенштейні і Монако, але вони навіть перевищують показники Швейцарії.

Варто відзначити, що Україна програє країнам Європи і при врахуванні зарплати "до податків" - 7 350 гривень за даними Мінфіну.

Що стосується співвідношення українських зарплат і купівельної спроможності населення, то тут ми на третьому місці знизу. Гірша ситуація тільки в Молдові та Вірменії. Незважаючи на те, що в цих країнах зарплати трохи вище, ніж в Україні, проте ціни щодо заробітку - більші.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...