На ядерній голці Кремля: НАЕК "Енергоатом" продовжить контракт з Росією на збагачення урану

Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях Міжнародного центру зі збагачення урану, учасником якого є.

Україна продовжить контракт із РФ на збагачення урану. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Україна в 2016 році планує продовжити контракт з РФ на збагачення урану. Про заявив журналістам директор відокремленого підрозділу НАЕК "Енергоатом" "Атомпроектінжиніринг" (Україна) Олександр Рибчук на форумі "Атомекспо 2016", передають Патріоти України з посиланням на агентство Інтерфакс.

Україна щорічно закуповує 60 тис. од. ЕРР (умовна міра вартості послуг зі збагачення урану). "У цьому році також планується продовжити контракт. У 2016 році плануються поставки від МЦЗУ ("Міжнародний центр зі збагачення урану"- ред)", - сказав він.

За словами Рибчука, на 2016 рік обсяги поставок мінятися не будуть, обсяги після 2017 ще не обговорювалися.

Як повідомлялося раніше з посиланням на комерційного директора АТ "Міжнародний центр зі збагачення урану" (МЦЗУ) Єфремова, Росія і Україна можуть переглянути параметри угоди щодо поставок уранової сировини з України в Росію після 2017 року. За його словами, можуть бути скориговані і обсяги поставок, і вартість, що пов'язано зі зміною ринкової кон'юнктури.

Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях МЦЗУ, учасником якого є. Щорічно країна в рамках проекту поставляє близько 80 тонн уранового концентрату.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...