"На них поставили хрест": Про долю українських підприємств, "віджатих" сепаратистами

Обладнання металургійних комбінатів, зокрема Єнакіївського і Алчевського, швидше за все буде вивезено в Росію.

Ілюстрація: dosug.md

Українські підприємства, які були захоплені бойовиками і "націоналізовані", закриваються, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі 5 каналу, повідомляють Патріоти України.

"Ті шахти, які видобувають антрацитову групу вугілля, – хрест. Це вугілля ані на тих територіях, ані в Федерації нікому не потрібне. Свого вистачає більш ніж. Єдиний шлях - закриватися. Шахта Засядька вже закрита, люди отримали повідомлення про відпустку на невизначений термін за власний рахунок", - розповів він.

При цьому Туку додав, що обладнання металургійних комбінатів, зокрема Єнакіївського і Алчевського, швидше за все буде вивезено в Росію.

"Тому що, зокрема, на Алчевському незадовго до цих подій було придбано сучасне обладнання за величезні кошти та кредитні зобов'язання", - резюмував він. Раніше Тука повідомив, що бойовики захопили 46 українських підприємств, які розташовані на окупованих територіях Донбасу.

Нагадаємо, що з 1 березня ватажки терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" почали процес так званої "націоналізації" (введення тимчасової адміністрації) підприємств, які знаходяться на окупованій території Донбасу, але працюють в українському правовому полі. 15 березня Рада національної безпеки і оборони України припинила транспортне сполучення з окупованими районами Донецької і Луганської областей.

Заборона поширюється на переміщення товарів у промислових обсягах і не стосується громадян та їх особистого майна. Зняття заборони можливо за умови виконання пунктів 1-2 Мінських угод від 12 лютого 2015 року щодо всеосяжного припинення вогню і відведення всіх важких озброєнь, а також повернення захоплених підприємств під українську юрисдикцію.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...