На радість всім гурманам "Хунти": В Україні рекордно дешевшає сир

Собівартість виробництва сиру в Україні може виявитися на рівні 60-70 грн/кг.

В Україні рекордно дешевшає сир. Фото: ЖЖ.

Складнощі продажів сиру залишаються характерними для українського ринку - попит на товар особливо не виріс, а пропозиція досить висока, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У такій ситуації все частіше сировари (особливо дрібні) почали «зливати» продукцію за зниженими цінами.

Благо, падіння закупівельних цін на сировину дозволяє так чинити, особливо тим, у кого частину використовуваного молока від населення істотна. Теоретично собівартість виробництва сиру зараз може бути навіть на рівні 60-70 грн/кг.

Тому в середині червня вже не складно придбати певні обсяги напівтвердого сиру типу «Російський» по 80 грн/кг.

Правда, в прайсах провідних операторів все ж до цього часу фігурує рівень близько 100 грн/кг (для дистриб'юторів 86-92), саме тому в супермаркетах знайти нормальний сир дешевше 115 грн/кг поки непросто.

Так що певна частина українських сироварів почали трохи заробляти на внутрішніх продажах. Ну а ось з експортом проблеми залишаються великими. Немає ні ціни, ні обсягів.

Внаслідок обмеженого попиту і низьких цін експорт сиру зовсім незначний. У травні з України було вивезено лише 407 т твердого сиру і 1,7 тис. т сирних продуктів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...