На шельфі Чорного моря знайдені величезні запаси газу

Україна має достатньо ресурсів для забезпечення власних потреб газом і має можливості його добувати самостійно.

Ілюстрація:https://news.pn/r

Єдине в Україні геолого-розвідувальне судно "Шукач" виявило 35 млрд кубометрів газу на північно-західному шельфі Чорного моря (Одеська область). Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Держслужби геології і надр України Микола Бояркін, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Той факт, що Україна відновила пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря, свідчить про титанічні зрушення в геологорозвідці України. За нашими оцінками, запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тисяч кв. км Північно-західного шельфу Чорного моря", - сказав Бояркін.

Він підкреслив, що Україна має достатньо ресурсів для забезпечення власних потреб газом і має можливості його добувати самостійно.

"40 млрд кубометрів - це самі мінімальні цифри, які можна було назвати, адже тільки на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тисяч кв. км вже знайдено близько 35 млрд кубометрів газу. Ще залишається обстежити шість ділянок, на яких запаси також вельми значні" , - зазначив Бояркін.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...