На заздрість скреп: Світовий банк надав Україні 150 мільйонів доларів кредиту

Українська фінансова установа надасть субкредити українським банкам, які братимуть участь у програмі.

Ілюстрація: nur.kzРада Світового банку виконавчих директорів затвердила виділення кредиту в розмірі $ 150 млн США Україні, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Світового банку, гроші будуть спрямовані на підтримку експортно-орієнтованих малих і середніх підприємства України.

"Україна має творчий і унікальний бізнес-потенціал і може виробляти високоякісні конкурентоспроможні товари", – заявив Сат Кахконен, директор Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні.

"Тим не менше, багато перешкод обмежують можливості України на експорт. Відсутність фінансування якості є одним з них. Доступ до довгострокового фінансування для малих і середніх підприємств, допоможе країні наростити експорт і внести свій вклад в пожвавлення економічного зростання в Україні", – додав він.

У повідомленні також йдеться, що проект буде реалізований "Укрексімбанком". Українська фінансова установа надасть субкредити українським банкам, які братимуть участь у програмі. Останні, в свою чергу, будуть фінансувати українські підприємства-учасники програми.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...