Наддержавне: У "процвітаючій" під санкціями Росії до кінця року не залишиться жодного комерційного банку

Практично кожен десятий випадок припинення дії ліцензій на банківську діяльність був ініційований самими банкірами.

Центробанк РФ вирішив позбутися потенційних конкурентів? Ілюстрація: РБК.

У РФ до кінця року практично не залишиться комерційних банків - дуже багато із них примусово закриють, інформують Патріоти України.

Радикальне розчищення банківського сектора, в результаті якого ЦБ евакуював з ринку більше 300 кредитних організацій, увійшло в нову фазу. Банки почали самі, в добровільному порядку «здавати» ліцензії в центробанк, щоб припинити діяльність. У 2018 році було зафіксовано 7 таких випадків, зазначає в дослідженні по сектору рейтингове агентство «Експерт РА».
«Слабке економічне зростання і посилення конкуренції з боку найбільших банків призвели до зростання числа неефективних гравців», - пояснює керуючий директор по банківських рейтингах «Експерт РА» Олександр Сараєв.
Практично у кожного другого банку (43%) на 1 грудня не менше 20% активів було вкладено в низькодохідні інструменти. На цьому тлі все більше акціонерів втрачають інтерес до банківського бізнесу, говорить Сараєв.
Практично кожен десятий випадок припинення дії ліцензій на банківську діяльність був ініційований самими банкірами. ЦБ же відкликав за рік 57 ліцензій в основному через порушення 115-ФЗ і високоризиковану кредитну політику. В результаті на початок 2019 року в секторі залишилося 440 банків.
У 2019 ринок покине не менше 50 кредитних організацій, в тому числі за рахунок добровільної здачі ліцензій, а також нових угод M & A, прогнозує «Експерт РА». Бенефіціарами такого процесу стануть переважно банки з державною участю, які вже контролюють 72% ринку.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...