Нафта впала до 4-місячного мінімуму після заяви ОПЕК

За підсумками 2018 року держави поза картелем додадуть на ринок 2 млн барелів нових щоденних поставок, тоді як попит збільшиться лише на 1,64 млн барелів на день.

Ілюстрація:news.followme.com

Ціни на нафту впали на торгах у понеділок до мінімальних за 4 місяці рівнів після публікації чергової доповіді ОПЕК, в якій картель знову погіршив прогнози на найближчі 1,5 роки. Ф'ючерс на Brent з постачанням в жовтні подешевшав на 2,2% і до 19.23 за московським часом торгувався в Лондоні по 71,04 долара за барель, оформивши "дно" з середини квітня, зазначають Патріоти України.

Контракти на WTI в Нью-Йорку просіли на 2,7% - до 65,71 долара за барель. За даними ОПЕК, за другий квартал попит на нафту в світі виявився на 120 тисяч барелів на добу нижче прогнозів і до кінця року не дотягне до початкових оцінок близько 20 тисяч барелів, а в наступному - буде на 40 тисяч барелів менше, ніж передбачалося.

При цьому зростання видобутку у країнах, що не входять в ОПЕК, прискорюється і повністю перекриває потреби світової економіки. За підсумками 2018 року держави поза картелем додадуть на ринок 2 млн барелів нових щоденних поставок, тоді як попит збільшиться лише на 1,64 млн барелів на день.

У наступному році зростання попиту сповільниться до 1,43 млн барелів на добу, а видобуток за межами ОПЕК зросте на 2,13 млн барелів на день.

В результаті місця для нафти з ОПЕК на ринку стане менше: попит на продукцію картелю з 32,9 млн барелів на добу в цьому році впаде до 32 млн в наступному, випливає з розрахунків організації.

Іншими словами, щоб збалансувати ринок, країнам організації доведеться скорочувати виробництво, що склало в липні 32,323 млн барелів на день, і втрачати частку на ринку, яка вже знизилася до багаторічного мінімуму в 32,8%.

Джерело: finanz.ru

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...