Нахабний окупант: Росія щороку краде мільярди кубометрів українського газу

Росія привласнила після анексії Криму в 2014 році українські активи компанії “Чорноморнафтогаз”, і тепер видобутий газ постачають на півострів.

Ілюстрація: jankoy.org.ua

Росія щороку видобуває на шельфі Чорного моря 2 мільярди кубометрів газу, стверджують в українській компанії “Чорноморнафтогаз”. Про це повідомляє ВВСUkraine, передають Патріоти України.

“У Криму видобуває газ російська компанія “Державне унітарне підприємство “Чорноморнафтогаз”, яка потрапила у всі санкційні списки”, – розповіла голова української компанії Світлана Нєжнова.

За її словами, українські активи у Криму Росія привласнила після анексії Криму в 2014 році, і тепер видобутий газ постачають на півострів.

Влітку в українській прикордонній службі повідомляли, що Росія продовжує незаконні розвідувально-бурові роботи на морському шельфі України, і називали це грубим порушенням норм Конвенції ООН з морського права та закону “Про виключну (морську) економічну зону України”.

Раніше у середу міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик запропонував виставити захоплені Росією шельфові родовища на конкурс для укладення угод про розподіл продукції з іноземними компаніями.

Російський президент Путін вважає, що його країна не порушила у Криму міжнародного права.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...