Нарахування субсидій в Україні: Чиновники пояснили, що робити пенсіонерам

Роз'яснення стосуються тих, хто нещодавно вийшов на пенсію або тільки збирається зробити це.

У Кабінеті міністрів України визначили категорії громадян, яким субсидію оформлюють на базі одного доходу - пенсії. Про це йдеться в роз'ясненні на сайті Teplo.gov.ua, повідомляють Патріоти України.

Така база застосовується тільки для тих українців, які до недавнього часу працювали і отримували заробітну плату (або зарплату і пенсію), а з недавнього часу - в минулому або цього року (I і II квартали) - з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу - пенсію.

Щоб скористатися таким правом, громадянам необхідно звернутися в управління соціального захисту населення лише з Декларацією про доходи, в якій має бути вказано вид доходу - пенсію.

У такому випадку з 1 жовтня 2017 року їм не враховуватиметься дохід за I і II квартал 2017 року, а буде враховуватися тільки розмір щомісячної пенсії.

Якщо людина стала пенсіонером з вересня, вона має можливість в грудні звернутися в управління соцзахисту з Декларацією про доходи - і субсидію перерахують.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...