Наші за кордоном: Чехія спрощує працевлаштування для українців

Чехія готує програму, яка дозволить прискорити процес працевлаштування українців.

У Чеській Республіці готується програма, яка дозволить значно прискорити процес працевлаштування українців, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Міністр праці Чехії Ярослава Нємцова відвідала Україну, аби домовитись про спрощення і прискорення процедури оформлення дозволу на працю для українських громадян.

Передбачається, що кількість працівників з України з правом працевлаштування на 2 роки збільшиться до 19,6 тис. осіб.

Наразі незайнятими у Чехії є більше 260 тис. робочих місць. Найбільше потрібні медичні сестри, працівники соціальної сфери, робітники середньої технічної кваліфікації, будівельники.

Опублікував: Олег Устименко

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...