Не про футбол: Очільник збірної України Андрій Шевченко заробляє на видобутку золота з російським олігархом

Холдинг, який Роман Абрамович контролює зі своїми колишніми однокурсниками Євгеном Швідлером і Валерієм Ойфом, об'єднує дев'ять рудників на Чукотці, на Далекому Сході Росії і в Киргизстані.

Андрій Шевченко. Фото: Інфоспорт.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко причетний до розвитку компанії олігарха Романа Абрамовича, яка видобуває золото в Росії. Про це йдеться в розслідуванні DW, передають Патріоти України.

Як з'ясували журналісти, за даними реєстру компаній Великобританії, з грудня 2015 року Шевченко є співвласником інвестиційної брокерської компанії MC Peat & Co. LLP. Ця лондонська фірма має статус офіційного брокера акцій холдингу Highland Gold Mining, який належить Абрамовичу. Компанії, що входять в холдинг, добувають тонни золота і срібла на більш ніж 300 млн доларів.
Компанія MC Peat & Cо уповноважена залучати інвесторів в бізнес Highland Gold Mining. Холдинг, який російський олігарх контролює зі своїми колишніми однокурсниками Євгеном Швідлером і Валерієм Ойфом, об'єднує дев'ять рудників на Чукотці, на Далекому Сході Росії і в Киргизстані.
Інвестиційні брокери, як правило, отримують комісію від розміщення або продажу цінних паперів. Акції Highland Gold Mining за останні роки зросли в ціні в півтора рази, а капіталізація досягла понад 600 мільйонів доларів.

Сам Шевченко не відповів на передані через його асистента питання про те, яку саме роль він, будучи футбольним тренером, грає в інвестиційній брокерській компанії. Журналісти припускають, що поява Шевченка в MC Peat може бути пов'язана з його дружбою з Абрамовичем ще з часів, коли український футболіст грав за клуб російського олігарха Челсі.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...