Не тільки газ: Українцям готують ще один тарифний удар

Енергогенеруючі компанії України хочуть ухвалити рішення про зростання тарифу на електроенергію для споживачів на близько 15%. Так, вартість світла може збільшитися вже з 1 січня 2019 року. Про це розповіла голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, відповідні пропозиції до Нацкомісії надіслали "Енергоатом", "Укргідроенерго" та власники українських теплоелектростанцій. "Якщо врахувати подані пропозиції - оптова ринкова ціна електричної енергії з початку 2019 року зросте більше ніж на 15%", - сказала Кривенко.

Зокрема, "Енергоатом", який керує українськими атомними електростанціями, хоче підвищити вартість атомної електроенергії на 65%. За словами голови НКРЕКП, це призведе до того, що рентабельність таких електростанцій складе 38% і вони за рік зможуть отримати додатково 27 млрд гривень.

Водночас "Укренерго", що керує гідроелектростанціями України, хоче підняти вартість своєї енергії на 46%, а українські теплоелектростанції - на 21%. "Прийматимемо рішення, захищаючи інтереси споживача", - наголосила Кривенко.

Джерело: hromadske.ua

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...