Не треба платить за сусіда: Рада прийняла важливий для українців закон

Рада підтримала проект закону "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу". За проголосували 325 депутатів.

Ілюстрація: koffkindom.ru

21 грудня Верховна Рада прийняла рішення щодо заборони установки загальнобудинкових газових лічильників без згоди співвласників багатоквартирного будинку, повідомляють Патріоти України.

До 1 січня 2021 року жителі квартир і окремих будинків, які використовують газ тільки для приготування їжі, повинні обладнати своє житло лічильниками.

Однак лічильники не будуть встановлюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів. Крім цього, за встановлення індивідуальних лічильників за власний кошт споживачам передбачаються компенсації з боку постачальників палива.

Також законопроект конкретизував порядок установлення лічильників кожному споживачеві природного газу. Уточнив низку положень закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...