Не все так просто: Експерт пояснив, чому пошуки наступника Гонтаревої у НБУ затягнулися

Питання призначення голови НБУ є важливим і для переговорів з МВФ.

Валерія Гонтарєва. Фото: kor.ill.in.ua

Ще досі не призначено нового очільника Нацбанку, оскільки поки немає кандидатури, яка б підходила і президенту Петру Порошенку, і українському парламенту. Таку думку висловив відомий політолог і керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, експерт підкреслив, що ситуація, коли людина очолює відомство з приставкою "в.о" стала вже в Україні "поганою модою".

"А це не єдиний такий приклад. У нас вже можна побачити цілу купу виконувачів обов'язків. Це вже така погана мода. На мій погляд, тут немає якоїсь єдиної причини", - зауважив він.

Крім того, політолог прокоментував невизначеність довкола призначення голови Національного банку України на постійній основі.

"Щодо НБУ, то президент шукає, з одного боку, лояльну собі фігуру. З іншого боку - це повинна бути кандидатура, яка є прохідною для парламенту. Пошуки затягнулися. Сподіваюся, що це питання все ж буде вирішено. Це важливо для переговорів з МВФ", - додав Фесенко.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева заявила про свою відставку з посади голови НБУ. Функції керівника виконує перший заступник Валерії Гонтаревої Яків Смолій.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...