Незважаючи на теплу зиму: Тарифи на опалення для українців продовжать зростати, - експерт (відео)

У першу чергу потрібно звернути увагу на комплексну термомодернізацію і більш активно застосовувати поновлювані джерела енергії.

Ілюстрація:Укрінформ

Тарифи на опалення в Україні будуть рости і далі, але завдяки теплій погоді рахунки в платіжках трохи порадують українців. Про це в ефірі ObozTV заявила експерт з енергетичних питань Марія Яковлєва, передають Патріоти України.

"За рахунок того, що не потрібно стільки газу, не потрібно стільки тепла, наші загальні рахунки повинні бути трохи меншими. Це така приємна новина. Неприємна новина полягає в тому, що тарифи все-таки будуть рости, на жаль. Але паралельно з цим є хороша новина для всіх нас: в цьому році запрацює Фонд енергоефективності та ми всі зможемо масово скористатися його програмами", - зазначила вона.

За її словами, в першу чергу потрібно звернути увагу на комплексну термомодернізацію і більш активно застосовувати поновлювані джерела енергії.

Також Яковлєва додала, що при нинішніх температурних режимах Україна зможе заощадити не менше 15% енергоресурсів, які споживають підприємства ЖКГ.

"У нас аномально тепла зима і за загальним балансом використання енергоресурсів ми за цей опалювальний сезон будемо споживати мінімум на 15% менше", - констатувала експерт.

Як відомо, НКРЕКП підвищила прогнозну оптову ринкову ціну на електроенергію в Україні у 2018 році майже на 16%.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...