"Небезпечна наука", або "Дорога життя": На Миколаївщині батьки не пускають до школи дітей через стан дороги (відео)

У Миколаївській області жителі чотирьох сіл не хочуть пускати в Ульянівську середню школу своїх дітей, тому що бояться за їх життя.

По всій дорозі глибокі вибоїни, шкільний автобус ледь добирається до пункту призначення. Одного разу після невеликої аварії автобус з дітьми витягував трактор, передають Патріоти України.

"Ми іноді підстрибуєм так, що можна перевернутися по таким дорогам, дуже страшно", - розповіла учениця сьомого класу Анастасія.

"Раз нас занесло, нас витягали трактором взимку", - зазначив учень Данило.

Шлях до Ульяновської середньої школи для дітей з чотирьох сусідніх сіл - це 12 кілометрів випробувань. Так про це висловився водій шкільного автобуса. "Важкі дороги, дуже важкі, екстремальні, і з дітьми це множиться в десять разів", - розповів водій Михайло Зубко.

Замість доріг між селами - суцільні ями та бруд. Під час негоди проїхати по них практично неможливо.

Учням старших класів по такому ж бездоріжжю чиновники пропонують їздити більше 20 кілометрів у село Сухий Єланець, оскільки після реформи освіти 10-ті та 11-ті класи перевели в іншу школу. За словами водіїв, без аварій туди доїхати не вийде. Однак іншого варіанту у дітей немає.

Учениця дев'ятого класу розповіла про свій досвід їзди. "Мене знудило, ці ями великі, воно розхитує, поки доїжджаєш сюди, тобі вже погано, у тебе болить голова", - зазначила дев'ятикласниця Ганна Плотнікова.

Щоб закінчити школу, діти із сусідніх сіл змушені шукати інші навчальні заклади і витрачати чимало коштів. Деякі їздять вчитися в Кременчук, Миколаїв або в Нову Одесу.

Батьки влаштували під школою акцію протесту. "Це ми зробили від безвиході. Дороги погані, дуже погані і де-то там ще перекинуться з дитиною", - розповіла мати випускниці Валентина Бойдиш.

Проте в районному управлінні освіти не розуміють про що мова. За документами, дороги в Ульянівську і Єланівську школи відремонтовані. "Повідомляв батькам, що з районного бюджету виділено 1,5 мільйона гривень на ремонт дороги. Проводився влітку ремонт", - стверджує начальник управління освіти в Новоодеському районі Валерій Багнюк.

Джерело: ТСН.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...