Небезпека поруч: Українські інтернет-магазини передають дані банківських карт шахраям

Усього у світі знайшли 5925 онлайн-магазинів заражених небезпечним вірусом.

Ілюстрація: ЖЖВ Україні діють 67 магазинів, сайти яких заражені вірусом, який передає дані банківських карт користувачів шахраям. Про це повідомляє AIN, передають Патріоти України.

Усього у світі знайшли 5925 онлайн-магазинів заражених небезпечним вірусом. Усі ці сайти заражені програмною закладкою, яка на сервері магазину перехоплює дані платіжних карт в момент їх введення користувачем в текстове поле в браузері. В цьому випадку покупців не захищає шифрування по протоколу HTTPS, оскільки дані перехоплюють ще до шифрування.

Щоб не стати жертвою шахрая, потрібно дотримуватись простих правил:

  1. перевіряти домен онлайн-магазину на наявність в списку перед оплатою картою через інтернет
  2. відкрити для онлайн-розрахунків окрему карту, яку поповнювати тільки перед покупкою і лише на необхідну суму
  3. підключити в банку сервіс підтвердження онлайн-платежів за допомогою пароля, що приходить в SMS (або інший аналогічний сервіс).

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...