Небезпека поруч: В Україну з Європи прийшов інноваційний спосіб крадіжки грошей з банкоматів

Шахраї вдосконалюють технології грабунку - тепер для запису ПІН-кодів банківських карток використовують віруси.

Ілюстрація: ЖЖ

В Україну з Європи прийшов інноваційний спосіб крадіжки грошей з банкоматів і терміналів - пристрої заражають вірусами-шпигунами, повідомляють Патріоти України з посиланням на UBR.

За словами заступника начальника департаменту кіберполіції Національної поліції Віталія Чубаєвського, найчастіше в якості об'єктів для атаки зловмисники використовують АТМ і POS-термінали великих мережевих магазинів. Їх заражають шкідливим програмним забезпеченням для автоматичного запису технічної інформації та ПІН-кодів банківських карток клієнтів фінустанов, які скористалися послугами терміналу. Однак найчастіше шахраї в Україні встановлюють на банкоматах скіммінгові пристрої або ж знімають кошти з раніше підроблених банківських карток.

Покарання за подібні правопорушення - штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімальних доходів громадян, або ж позбавлення волі на строк до трьох років. У разі, якщо шахрайські дії відбуваються повторно або за попередньою змовою групою осіб, винних можуть позбутися волі на строк від двох до п'яти років.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...