"Нефть-матушка" тю-тю: Міжнародне рейтингове агентство S&P прогнозує агонію "путіноміки" вже за рік

Кошмарне Дежавю банкрутства і розвалу СРСР повертається через 30 років до зменшеної копії «Імперії зла». Для запобігання негативного сценарію потрібні термінові реформи і зняття санкцій. І перше і друге через природу режиму Путіна неможливі.

У найближчий рік російська економіка, яка отримує дві третини валютних доходів від продажу вуглеводнів, зіткнеться з новим падінням цін на нафту, тоді як план «прориву», закладений в травневий указ Володимира Путіна, буде безсилий прискорити зростання. Такий прогноз представили у вівторок, 13 листопада, експерти міжнародного рейтингове агентства S & P, зазначають Патріоти України.

Хоча уряд РФ очікує прискорення темпів зростання до рівня вище світових з 2021 року покладаючись на примусове збільшення інвестицій, ці очікування залишаться нереалізованими, попереджає агентство в доповіді.

«Ми вважаємо, що темпи зростання ВВП будуть нижче прогнозованого російським урядом рівня, і не очікуємо значного збільшення капітальних витрат корпоративного сектора», - пише S & P.

Оголошені проекти вартістю 450 млрд доларів ризикують залишитися на папері, «беручи до уваги характерні для Росії тривалі процеси прийняття інвестиційних рішень і складну структуру розподілу коштів для великих проектів за участю держави».

Щоб збільшити інвестиції, необхідні структурні реформи: стабільні умови ведення бізнесу, реформа судової системи, приватизація і демонополізація. Але перспективи цих процесів виглядають «обмеженими», констатує S & P: пріоритетом уряду залишаться наповнення бюджету і макроекономічна стабільність.

Мінфін продовжить працювати в режимі «бюджетного правила», вилучаючи з економіки всі доходи від цін на нафту вище 40 доларів за барель і «обмежуючи потенціал зростання», попереджають експерти.

Самі нафтові надприбутки, тим часом, в найближчій перспективі можуть повністю зникнути. S & P Global Ratings очікує істотне зниження цін на нафту в найближчі 12 місяців, заявив директор групи «суверенні рейтинги» агентства Карен Варапетов в рамках конференції, організованої S & P.

Нижньою планкою нафтового обвалу може стати рівень в 40 доларів за барель. Якщо до зниження «чорного золота» додасться посилення санкцій, це може надати «серйозний макроекономічний вплив, в тому числі чинити тиск на рейтинг» РФ, додав експерт.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...