Незважаючи на блокаду ОРДЛО: Запаси вугілля на українських ТЕС зросли

Запаси антрациту на складах ТЕС збільшуються навіть при тому, що в осінньо-зимовий період вугілля зі складів активно спрацьовується.

Ілюстрація:РБК-Украина

Незважаючи на торговельну блокаду Донбасу, запаси вугілля марки "А" (антрацит) на складах українських ТЕС зростають. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

Зокрема, згідно з регулярною інформацією держпідприємства НЕК "Укренерго", з 5 по 8 лютого його кількість збільшилася на 18 тис. тонн або на 2% - з 858 тис. тонн до 876 тис. тонн. Це при тому, що в осінньо-зимовий період вугілля зі складів активно спрацьовується.

Так, згідно з повідомленням від 6 лютого, на кінець доби 5 лютого запаси вугілля на складах склали 1609 тис. тонн, в тому числі антрацитового вугілля - 858 тис. тонн, з яких на Луганській ТЕС, що входить в ДТЕК Ріната Ахметова, знаходилося 186 тис. тонн.

У той же час, згідно з повідомленням від 8 лютого, на кінець доби 7 лютого на складах ТЕС було всього 1 608 тис. тонн вугілля, в тому числі антрацитового - 876 тис. тонн, з яких на Луганській ТЕС - 199 тис. тонн.

Таким чином, за дві доби запаси антрациту на складах 5 українських ТЕС, які працюють на вугіллі марки "А", збільшилися на 18 тисяч тонн. Приріст на Луганській ТЕС, яка працює в режимі енергоострова, склав 13 тис. тонн.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...