Ні окупантам: Російський бізнес тепер не зможе приватизувати державне майно України

За реалізацію закону відповідає Фонд державного майна України.

Ілюстрація:www.slovoidilo.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації», який прийняв парламент 16 лютого 2016 року. Про це повідомляє прес-служба президента, інформують Патріоти України.

Документом № 1005-VІІІ вдосконалюються положення Закону «Про приватизацію державного майна» задля досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності.

Зокрема, забороняється участь у приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, що визнані Верховною Радою України державою-агресором або щодо яких застосовано санкції відповідно до законодавства, та юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Також передбачається можливість залучення за рішенням Уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів.

Також із Закону «Про приватизацію державного майна» виключаються норми стосовно обов’язкового пропонування для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5-10 відсотків статутного капіталу до проведення конкурсу. Це дасть змогу запобігти дробленню пакетів акцій та пришвидшить процес приватизації.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. За його реалізацію відповідає Фонд державного майна України.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...