Ніж у спину: До "Північного потоку-2" прийшла нова проблема з Німеччини

Головний лобіст в ЄС російського «Троянського коня», німецький бізнес, отримав серйозного опонента на своїй землі. Шальки німецького політикуму, що наразі почали схилятися на користь «Північного потоку-2», може відкинути назад, через позицію громадськості
Спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі"

Екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт зі спорудження газопроводу Північний потік-2 на ділянці в Грайфсвальдській затоці, яке заплановане на 15 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Як зазначає видання, компанія Nord Stream 2 має намір у вівторок, 15 травня, почати екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці.

Nabu ще в лютому звернулося до суду з проханням винести окрему ухвалу проти дозволу на будівництво Північного потоку-2, виданого Гірським управлінням міста Штральзунд.

Глава Nabu Лайф Міллер заявив, що компанія Nord Stream 2 намагається поставити екологів перед доконаним фактом і тим самим "потоптати ногами не тільки захист моря і клімату, а й право екологів на пред'явлення позовів".

У Nabu впевнені, що спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі".

Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...