Обережно - фальшивки! Нацбанк оприлюднив списки пунктів, де українців кидають на гроші (відео)

Українці все частіше скаржаться на те, що отримують в обмінниках підроблені купюри. І це не дивно, кажуть у Національному банку України, адже багато пунктів обміну працюють без ліцензії, повідомляють Патріоти України.

Нещодавно оприлюднили список, у якому зареєстрували аж 225 нелегальних обмінників. Найбільше їх у столиці – понад 40.

Активіст Леонід, який півроку працює в громадській організації "Стоп Нелегал", перевіряє незаконні мафи, ринки, а також обмінники. Він розповів, що під час однієї зі своїх перевірок касир відмовилась надавати оригінали документів. А отже – обмінник нелегальний.

Цей обмін валют може бути, як гра в рулетку. Вірогідність 50 на 50, що тобі попадуться справжні гроші, чи це може бути підробкою, – сказав Леонід Кушнерьов.

Активісти завжди повідомляють правоохоронців про такі нелегальні обмінники. За результатами перевірки НБУ, із 1100 проінспектованих точок – 225 нелегальних.

Натомість у легальному обміннику вам з легкістю покажуть документи, а найголовніше – ліцензію. На жаль, люди її ніколи не питають, а просто обирають той, де вигідніший курс. У НБУ запевнили, що варто звертати увагу на документи, адже нелегали можуть вам видати фальшиві гроші. Та й загалом такі точки, завдають шкоди бюджету, адже власники не сплачують податки.

Список незаконних пунктів обміну валюти дивіться тут.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...