Обмеження знято: Нацбанк скасовує перевірку паспортів під час обміну валют до 150 тис. гривень

Раніше, як нагадав Нацбанк, при проведенні операції купівлі, продажу або конвертації (обміну) іноземної валюти на будь-яку суму потрібно було подати документ, що засвідчує особистість і резидентність.

Ілюстрація: ЖЖ

Національний банк України з 10 серпня спрощує проведення операцій з готівковою іноземною валютою для населення, скасувавши вимогу про пред'явлення паспорта і його копіюванні для купівлі-продажу валюти на суму до еквівалента 150 тисяч гривень. Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №364 "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України", передають Патріоти України.

Згідно з документом, вимога про надання документів при здійсненні операцій на суму більше еквівалента 150 тисяч гривень у рамках законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, залишаються в силі.

Регулятор пояснив ухвалене рішення стабілізацією ситуації на валютному ринку, завдяки якій з'явилася можливість лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізособами. За оцінками НБУ, населення тривалий час продає банкам більше валюти, ніж купує. Так, у січні-липні чистий продаж валюти населенням досягла 1,9 мільярда доларів.


В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...